Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de alcachofas congeladas en cuartos
- 300 g de gambas crudas peladas
- 150 g de gulas
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ guindilla seca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1205 kJ / 288 kcal
- Białko
- 25.57 g
- Węglowodany
- 6.32 g
- Tłuszcz
- 23.65 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champiñones con jamón y gambas
20min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 Min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Sepia al ajillo
25 Min
Pez espada con fritada de pimientos verdes para dos
30 Min
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Alcachofas con champiñones y beicon
50 Min
Berenjenas rellenas de atún
30 Min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45 Min
Calamares encebollados
1 Std.
Calamares con pisto
45 Min
Huevos revueltos con espárragos y gambas para dos
15min