Garbanzos con oreja

Garbanzos con oreja

4.7 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de agua
  • 500 g de oreja de cerdo cocida
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 2 tomates pera pelados, en cuartos (aprox. 180 g)
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 guindilla roja seca sin pedúnculo ni semillas
  • 4 - 5 granos de pimienta negra
  • 1 pellizco de azafrán
  • 1 cucharadita de pimentón
  • 30 g de harina de trigo
  • 750 de caldo de verduras
    750 g de caldo de carne
  • 100 g de chorizo en rodajas
  • 100 g de jamón serrano en dados
  • ½ cucharadita de comino molido
  • 1 ramita de tomillo fresco
  • 1 ramita de romero fresco
  • 1 hoja de laurel seca
  • 800 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 40.3 g
Kalorie 2389 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 14.7 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...