Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g bread, torn in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, needles only, to taste
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 3 - 4 fresh sage leaves, to taste
- 1000 g mixed root vegetables (e.g. parsnips, swede, potato, beetroot), peeled, thinly sliced (2 mm, see tips)
- 300 g double cream
- 300 g milk
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2184 kJ / 526 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kedgeree
45min
Cauliflower Mac and Cheese
1 Std. 40 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Veggie Wellington
2 godz.
Garlic and White Bean Stew
50 min.
Vegetable Stroganoff
30min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Butterbean Mash with Paprika
20min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min.