Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g bread, torn in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, needles only, to taste
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 3 - 4 fresh sage leaves, to taste
- 1000 g mixed root vegetables (e.g. parsnips, swede, potato, beetroot), peeled, thinly sliced (2 mm, see tips)
- 300 g double cream
- 300 g milk
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2184 kJ / 526 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Vegetable Tart
1h 15min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min