Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aubergines, diced (3 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 20 g plain flour
- 150 g soya cream
- 150 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 30 g white wine
- 250 g ripe tomatoes, quartered, pulp and flesh separated
- 200 g courgettes, diced (3 cm)
- 1 tsp sugar
- 1 tsp fresh rosemary
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh mushrooms, quartered
- 30 g pitted black olives
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 582 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 dk
Slow-cooked Chickpea Stew
4 Std. 15 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Vegetable and Almond Soup
45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Iranian Vegetable Stew
1小时 30 分钟
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min