Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aubergines, diced (3 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 20 g plain flour
- 150 g soya cream
- 150 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 30 g white wine
- 250 g ripe tomatoes, quartered, pulp and flesh separated
- 200 g courgettes, diced (3 cm)
- 1 tsp sugar
- 1 tsp fresh rosemary
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh mushrooms, quartered
- 30 g pitted black olives
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 582 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Veggie Wellington
2h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Seitan Chilli
25 Min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 Std. 15 Min