Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 rametti di timo fresco + q.b.
- 1 spicchio di aglio, a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco
- 900 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 100 - 150 g di formaggio Toma piemontese, a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1952.3 kJ / 466.6 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto lardo e crescenza al miele
35 Min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto alla valdostana
35 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45min
Risotto alla monzese
35 Min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto pere e Taleggio
40min
Risotto al prosecco e lavanda
30min
Risotto al Barolo
30min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min
Bagna cauda
35 Min