Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 400 g di barbabietole rosse cotte a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 621 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di zucca e porri
45 min
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min
Purè di zucca e patate
1h 30min
Vellutata di zucca e mela cotogna
1h
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 min
Crema di barbabietola
10min
Puré aromatico di zucca
40 min
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15min
Crema fredda di barbabietole e yogurt
15min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1h 10min