Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mozzarella di bufala
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 12 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 cucchiaio di origano secco
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 12 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1j 30 menit
Crema fredda di albicocche e caprino con prosciutto croccante
1j 20 menit
Crema di burrata con verdure
1 godz. 5 min
Gazpacho prosciutto e melone
2j 10 menit
Canapè di anguria con feta e noci
20 min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10h
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 min
Mini cheesecake salate al basilico
3h 30min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1j 30 menit
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1 godz. 5 min
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25 min