Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di code di gambero, sgusciate e pulite
- 30 g di scalogno a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate
- 100 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- pangrattato q.b.
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mitili ripieni alla ligure
1 Std. 50 Min
Uova in camicia con pancetta e peperoni arrostiti
35 Min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1 Std.
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2 Std. 20 Min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1 godz. 35 min
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4 Std.
Salsicce mummie
1 Std. 10 Min
Marmitako di polpo
50 Min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 Std. 30 Min
Costolette di agnello in crosta
2 Std. 30 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min