Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di cozze fresche pulite
- 70 g di pane raffermo a pezzi
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 3 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ peperoncino piccante rosso, senza semi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro
- 15 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3799 kJ / 908 kcal
- Białko
- 58.1 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Fideuá di polpo
1h 10min
Tiella barese
1h
Riso patate e cozze
1h
Cozze allo zafferano
55min
Cozze ripiene
1h 30min
Peoci gratinati
1h
Pasticcio altamurano
3h 30min
Ditalini polpo e cozze
1h 10min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 godz. 5 min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 godz. 25 min
Risotto alle cozze
1 godz. 5 min