Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 400 g di latte intero
- ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale + q.b.
- olio di arachidi
- 600 g di verdure miste (cavolfiore, zucchine, carciofi, melanzane, patate, ecc) a tocchetti o bastoncini
- 650 g di baccalà in pezzi (3 cm circa), ammollato e dissalato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 Std.
Carciofi romani gratinati
45min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Melanzane alla siciliana
1 Std. 15 Min
Funghi champignon ripieni
1 godz. 5 min
Pastella per fritti
1 Std.
Insalata di mare
Keine Bewertungen
Bignè cake
4h
Fagottini al profumo di mare
1h 40min
Pappardelle al ragù di agnello
1 Std.
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min