Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di scamorza fresca, a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova sode a metà
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 500 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle, secche o fresche
- 100 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2778 kJ / 667 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini alla molisana
1 Std. 30 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 Std. 30 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pizza del pastore
5 Std.
Agnolotti al brasato
3 Std.
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1 Std. 15 Min
Calzone dolce di ricotta
1 Std. 40 Min
Farfalle all'uovo
1 Std.
Pasta gratinata
50 Min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1 Std. 30 Min
Pasta al forno classica
1 Std. 30 Min