Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di scamorza fresca, a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova sode a metà
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 500 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle, secche o fresche
- 100 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2778 kJ / 667 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Strangozzi alla nonna Sabina
2 Std. 5 Min
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10min
Pasta gratinata
50min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Pane australiano con burro dolce
45 Min
Ghirlanda di panettone
6h
Pappardelle ripiene di piselli
2h 25 min
Ragù con polpettine di pane
1 Std. 25 Min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1h