Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di funghi surgelati, decongelati e asciugati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 50 g di speck a listarelle
Anello di polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821 kJ / 435 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di porcini
45min
Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo
40min
Roastbeef in salsa verde
40min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 Std. 55 Min
Paella di pesce con bulgur
1 Std.
Zuppa di crauti e panini con salsa ai funghi
55 min
Salsa aioli (vegan)
10 Min
Polenta con i funghi
1 Std. 15 Min
Polenta con funghi e salsiccia
1 Std. 30 Min
Riso con polpo
1 Std. 10 Min
Bigoli con ragù di anatra
2h
Ragù di funghi
1 Std. 10 Min