Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di funghi surgelati, decongelati e asciugati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 50 g di speck a listarelle
Anello di polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821 kJ / 435 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata d'inverno
50min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 min
Brodetto di Porto Recanati
55min
Seppie in salsa di verdure con riso
1h
Spezzatino di maiale alla portoghese
3óra 10p
Vellutata di asparagi e cocottine di uova filanti (Bimby Friend)
45 min
Polenta con i funghi
1óra 15p
Polenta con funghi e salsiccia
1 godz. 30 min
Zuppa di quinoa con polpettine di coniglio
55min
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2h 5 min
Ragù di funghi
1j 10 menit