Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno
- 70 g di burro
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco secco
- 820 g di brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- tartufo nero fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397.3 kJ / 334 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 375 mg
Alternatywne przepisy
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25 min
Risotto zafferano e pioppini
40 min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 min
Risotto agli asparagi
30 min
Risotto brie e asparagi
30 min
Risotto radicchio e salsiccia
35 min
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40 min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 min
Risotto ai funghi porcini
35 min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 min