Urządzenia i Akcesoria
Carciofi alla maremmana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni
Składniki
-
8 carciofi
-
1 limone il succo spremuto fresco
-
5 g di sale
-
200 g di pancetta a cubetti
-
3 spicchi di aglio
-
50 g olio extravergine di oliva
-
100 g di vino bianco
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
13.1 g
Kalorie
1268 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carciofi romani gratinati
45 min
Baccalà alla livornese
35 min
Carciofi alla romana
50 min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Carciofi all'aceto light
45 min
Carciofi trifolati
30 min
Melanzane trifolate
40 min
Coniglio ai carciofi
1 godz. 25 min
Carciofi stufati
30 min
Cime di rapa stufate
55 min
Contorno di taccole al pomodoro
40 min
Contorno di verza
35 min