Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 550 g di acqua
-
500
g di carote, pelate e a rondelle (0.5)
lub 500 g di carote viola, pelate e a rondelle (0.5) - 600 g di zucchine a dadini (0.5-1 cm)
- 1 uovo
- 2 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 250 - 300 g di farina tipo 00
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 40 g di pecorino in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di zucca gialla
1 Std. 5 Min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 dk
Spatzle di zucca con salsiccia
1sa
Gnocchi di spinaci
55 dk
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1sa
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1sa
Gnocchi di broccoli
1sa
Linguine alla carbonara di zucchine
30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Pasta integrale di farro alla lattuga
40 dk
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20min
Ravioli con salsa di zucchine
35 dk