Spezzatino di maiale, mele e cipolle

Spezzatino di maiale, mele e cipolle

4.6 152 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 20 g di gambo di sedano a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • farina tipo 00 q.b.
  • 500 g di carne di maiale, magra, senza nervi tipo lombo, a bocconcini (2-3 cm circa)
  • 70 g di vino bianco secco
  • 200 g di cipolle bianche ad anelli (1 cm)
  • ½ cucchiaino di sale alle erbe
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di mele sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.2 g
Kalorie 1435 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...