Eclairs saumon-Passion

Eclairs saumon-Passion

4.5 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre (opcjonalnie) (10 g)
    2 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs (53-63 g chacun)
    3
La crème de saumon
  • de saumon fumé
    4 tranches
  • de mascarpone
    150 g
  • poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de persil plat frais
    2 branches
Le nappage Passion
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • d'eau
    10 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • fruits de la Passion la pulpe seulement
    3
  • de pistaches, décortiquées et non salées concassées
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 143.8 kcal / 600.9 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...