Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'oignons, coupés en deux
- 80 g de beurre
- 100 g de vin blanc sec
- 500 g d'eau
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 655 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce curry
30 min
Béchamel au fromage
25min
Sauce cocktail
10min
Sauce bordelaise
45 min
Sauce périgourdine
35min
Sauce chasseur
35min
Sauce aigre-douce aux poivrons
40 min
Sauce barbecue
25min
NOVEMBRE Blanquette de veau au chou-fleur - Eric Guérin
1h 30min
Sauce tomate épicée
25min
Sauce aux câpres
30 min
Sauce beurre blanc
20 min