Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
- 200 g serka kremowego, śmietankowego
- 40 - 60 g chrzanu, tartego, ze słoika
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta karczochowa
5 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Pasta z jarmużu
15 min
Salsa balsamiczna z burakiem
1 Std. 20 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta marchewkowa
15 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Sos tatarski
5 min