
Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny (ortolana)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych800 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki200 g
-
selera naciowego pokrojonego na 3-4 cm kawałki50 g
-
oliwy z oliwek extra vergine30 g
-
cukinii pokrojonej w 1-2 cm kostkę100 g
-
papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki100 g
-
bakłażana pokrojonego w 1-2 cm kostkę100 g
-
wody100 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
bazylii, świeżej8 liści
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
50 kcal /
209 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska