Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di code di gambero fresche pulite
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 12 pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di fagioli cannellini in scatola, scolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova strapazzate con asparagi e gamberi
15 min.
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 min.
Branzino al cartoccio
1j 10 menit
Insalata di mare
1 godz. 30 min
Scorfano al cartoccio con patate viola
35p
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Scampi alla busara
35p
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min.
Insalata di gamberi alla siciliana
40 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Finocchi e gamberi allo zafferano
35p