Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtino di platessa
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 filetti di platessa, grandi
- 2 cucchiai di succo di limone
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline
- 50 g di scalogno, a metà
- 200 g di filetti di salmone fresco
- 100 g di panna fresca liquida
- 1 albume
- 500 g di acqua
Verdure
- 250 g di carote a pezzi
- 100 g di sedano rapa a pezzi
- 200 g di bulbo di finocchio a pezzi
- 250 g di porri a pezzi
- 50 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 100 g di panna acida
- 1 limone, in 8 spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2106 kJ / 504 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 min
Merluzzo con burro agli agrumi
50 min
Filetto di salmone con purea di mele
55 Min
Pescatrice ai pomodorini
1h
Filetto di nasello con contorno di finocchi e arance
30 min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 min
Cernia con salsa mediterranea
40 min
Crema di zucchine con filetti di sogliola
40 min