Wersje kompatybilne
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cavoletti di Bruxelles a metà
- 30 g di anacardi
- 550 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 1 pizzico di timo secco
- pepe nero macinato q.b.
- 20 g di pecorino in scaglie q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1827.4 kJ / 436.8 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 299.2 mg
Alternatywne przepisy
Risotto spinaci e piselli
35min
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto alla zucca e balsamico
30min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30min
Risotto alla crema di cavolfiore e brie
1h 5min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30min
Penne seitan, mandorle e salvia
20min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20min