Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
TM5 TM6

Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables

4.4 (22 oceny)

Składniki

  • 30 g eschalots
  • 150 g red wine
  • 300 g carrots, cut into sticks (1 cm x 7 cm)
  • 1 pork tenderloin (500 g, approx. 6 cm)
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 130 g water
  • ½ tsp Meat stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
  • 8 juniper berries (opcjonalnie)
  • 25 g cherry jam
    lub 25 g red berry jam
  • 20 g unsalted butter
  • 1 tsp cornflour

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1047 kJ / 250 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy