Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g feijão-frade seco
- 100 g cebola
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 500 g água, mais q.b. até perfazer 2000 g
- 100 g nabo cortado em pedaços
- 250 g curgete
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubo caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- 300 g nabiças, só as folhas, cortadas ao meio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 623.3 kJ / 149 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 642.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 Min
Sopa de alface
35 Min
Juliana de legumes
40 Min
Sopa de feijoca com agrião
40 Min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 Min
Sopa de agrião com ovo cozido
45 Min