Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 1000 g lulas limpas
- 50 g vinho branco
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g leite
- 1 c. sopa de farinha
- 2 gemas de ovo
- 140 g sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 1108.1 kJ / 264.9 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 119.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lulas com molho aurora
45 min
Caril de lulas com arroz a vapor
1h
Fricassé de pescada
1 Std. 10 Min
Gratinado de lulas
1h 30min
Lulas de fricassé com manjericão
1h
Pescada com camarão à Ogando
30 min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 min
Feijoada de chocos
40 min
Frango de fricassé
30 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 min
Pota à americana
40 min
Feijoada de chocos
45 min