Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo mozarela
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 300 g massa tipo concha
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 500 g alcatra cortada em tiras finas
- 10 g concentrado de tomate
- 50 g vinho branco
- 5 g amido de milho
- 250 g espinafres descongelados e bem espremidos
- 240 g iogurte natural
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2823.7 kJ / 674.9 kcal
- Białko
- 47.3 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1523 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peru
4h 50min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25 min
Arroz de vitela com legumes
50 min
Massa com frango e orégãos
30 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Tagliatelle com peru e ervilhas
1h
Fettuccini com frango e ervilhas
35 min
Orzo com frango e pesto
35 min
One pot de frango
25 min
Massa com frango no forno
1h
Penne de frango caprese
35 min
Bifinhos de frango recheados com queijo e espinafres
50 min