![Gnocchi au potiron jaune Gnocchi au potiron jaune](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E2B14165-ECF0-4E24-8E92-1F29C217FF25/Derivates/4afb081b-027d-46e9-a169-9444ddc7e547.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à gnocchi
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 pincée sel
- 1000 g de chair de potiron, coupée en tranches (2-3 mm)
- 10 g de beurre doux
- 1 brin de romarin frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de farine de blé
- 2 blancs d'œufs
La cuisson des gnocchi
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 5 brins de ciboulette fraîche, hachés
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 brin de romarin frais
- eau, pour cuire les gnocchi
- sel, pour cuire les gnocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquettes de quinoa
1 Std.
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Risotto au potiron
35min
Risotto à la butternut et aux amandes
35min
Gnocchis de patate douce
40 分钟
Gnocchi aux épinards
1 Std. 5 Min
Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes
1h 15min
Gnocchis de courge au lait d'amande
1 Std. 5 Min
Gnocchis de butternut
1hod. 35min
Gnocchis aux épinards et au gouda
1 Std.
Conchiglie au potiron
40 分钟
Gnocchis
45 分钟