Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à gnocchi
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 pincée sel
- 1000 g de chair de potiron, coupée en tranches (2-3 mm)
- 10 g de beurre doux
- 1 brin de romarin frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de farine de blé
- 2 blancs d'œufs
La cuisson des gnocchi
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 5 brins de ciboulette fraîche, hachés
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 brin de romarin frais
- eau, pour cuire les gnocchi
- sel, pour cuire les gnocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé de potiron
1h 30min
Gnocchi aux épinards
1h 5min
Gnocchis de courge au lait d'amande
1h 5min
Gnocchi aux orties
1 Std. 15 Min
Consommé de maïs au poulet, flans de brocoli
1h 30min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10min
Gnocchis de butternut
1 godz. 35 min
Crêpe au potimarron, jambon et fromage
1h
Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes
1 Std. 15 Min
Gnocchis
45 min
Gaufre de légumes
35min
Risotto au potiron
35min