Charlotte aux poires sans gluten

Charlotte aux poires sans gluten

2.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
6 parts

Składniki

Les boudoirs
  • 30 g de fécule de pomme de terre
  • 50 g de farine de riz
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 80 g de sucre de canne blond
  • 3 œufs blancs et jaunes séparés
Le sirop
  • 250 g d'eau
  • 100 g de sucre de canne blond
  • 4 poires Williams ou autre variété, épluchées et coupées en lamelles
La garniture
  • 1000 g de lait de coco
  • 1 c. à soupe d'agar-agar
  • 120 g de sucre de canne blond
  • 5 jaunes d'œufs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 10.2 g
Kalorie 2961 kJ / 708 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 77.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...