![Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/241125.jpg)
Wersje kompatybilne
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 120 g de beurre, détaillé en cubes et un peu pour les moules
- 260 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 80 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La chantilly à la crème de marrons vanillée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 250 g de mascarpone, très froid
- 300 g de crème de marrons vanillée, type Clément Faugier
Le dressage
- 50 g de crème de marrons vanillée, type Clément Faugier
- 30 g de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 952.4 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Mini-lingots marron-chocolat
40min
Le drômois
12h 45min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min
Domino aux fraises
13 godz.
Le macaron caramel
1h 50 min
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Strudel à la pomme
1 godz. 45 min
Gâteau à la vanille et aux amandes
3 Std. 30 Min
Crème d'amande
10 min
Layer cake au lemon curd
5 Std.
Tarte aux noix
3 Std.
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1 godz.