Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron

Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron

4.4 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 pièces

Składniki

La pâte sablée
  • 120 g de beurre détaillé en cubes et un peu pour les moules
  • 260 g de farine de blé et un peu pour les moules
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 sachet de sucre vanillé
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
La chantilly à la crème de marrons vanillée
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 250 g de mascarpone très froid
  • 300 g de crème de marrons vanillée, type Clément Faugier
Le dressage
  • 50 g de crème de marrons vanillée, type Clément Faugier
  • 30 g de graines de sésame

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2.7 g
Kalorie 952.4 kJ / 227.8 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...