![Risotto de quinoa à la provençale Risotto de quinoa à la provençale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6439991D-70E5-4279-81C6-88F0408C9AC1/Derivates/B5EC5DFD-B1EC-4BC4-9D8B-8CBF3B7E61FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux
- 2 échalotes
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 230 g de quinoa, rincé à l'eau froide
- 400 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 4 tomates séchées à l'huile, coupées en quartiers
- 8 olives noires
- 1 c. à soupe de raisins secs blonds
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de pignons de pin
- 5 - 8 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996 kJ / 480 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles corail et quinoa au curry
25min
Risotto végétarien
35min
Salade de quinoa aux légumes croquants
30min
Quinoasotto
35min
Couscous végétarien
35min
Risotto de printemps
55min
Quinoa et brocoli, sauce chèvre-noisettes
40min
Tomates farcies au sarrasin
1h
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto méditerranéen à l'orge
55min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Taboulé de quinoa
35min