Gratin de polenta à l’italienne

Gratin de polenta à l’italienne

4.3 616 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

La sauce tomate
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de tomates coupées en morceaux
    500 g
  • de concentré de tomate
    2 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de basilic frais ciselés
    2 brins
La polenta crémeuse
  • de lait
    300 g
  • d'eau
    300 g
  • de polenta
    150 g
  • de parmesan râpé
    80 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de jambon blanc italien
    3 tranches
  • de mozzarella coupée en tranches
    1 boule

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 364.7 kcal / 1521 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...