Clafoutis aux épinards, saumon et feta

Clafoutis aux épinards, saumon et feta

4.7 622 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'échalote coupée en deux
  • 10 g de beurre
  • 10 g d'huile d'olive
  • 200 g de pousses d'épinards frais
  • 250 g de saumon frais détaillé en dés
  • 150 g de lait
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de fécule de maïs
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de feta détaillé en dés
  • 3 œufs moyens (53-63 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1134.7 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 2296.1 kJ / 548.8 kcal
Tłuszcz 40.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...