Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de patates douces, coupées en cubes
- 70 g d'oignons, coupés en deux
- 520 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de crème fraîche
- 1 c. à soupe de persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885 kJ / 210 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté patate douce et orange
30 Min
Soupe de panais
35 Min
Velouté de panais et pomme au curry
35 Min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40 Min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 Min
Velouté de carotte au lait de coco
50 min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 min
Velouté pomme, carotte, céleri et betterave
40 Min
Velouté de patate douce et panais aux langoustines
45 Min
Velouté de carotte, lentilles et potiron
35 Min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35 Min
Velouté d'épinards au chèvre
35 Min