![Risotto au chou-fleur Risotto au chou-fleur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B76E0821-4631-44C2-896B-D82C3CD502D9/Derivates/398e26ff-9e99-4aba-9483-7d99a55ae9b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 400 g de bouquets de chou-fleur
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030.3 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 379.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto courgette et bacon
35min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30min
Risotto au potimarron
1h
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Risotto à la betterave
30min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto au potiron
35min
Risotto au poireau et mousse de betterave au chèvre
35min