Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 400 g de bouquets de chou-fleur
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030.3 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 379.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30 Min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Courgettes carbonara
35 Min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 Min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min
Courge spaghetti, poireau et champignons
1 Std. 40 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Risotto à la betterave
30 Min
Risotto chèvre-brocoli
45 Min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50 min
Risotto au potimarron
1 Std.
Courge spaghetti façon carbonara
1h 15min