Linguine with lemon and prosciutto

Linguine with lemon and prosciutto

4.5 101 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • boiling water
    1200 g
  • linguine pasta
    300 g
  • salt
    1 tsp
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • pickled capers
    2 tbsp
  • lemon zested and juiced
    1
  • fresh mozzarella torn into pieces (see Tips)
    200 g
  • prosciutto torn into bite-size pieces
    100 g
  • ground black pepper to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1452.4 mg
Białko 28.8 g
Kalorie 2872 kJ / 683.8 kcal
Tłuszcz 37.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...