Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1200 g boiling water
- 300 g linguine pasta
- 1 tsp salt
- 2 garlic cloves
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 tbsp pickled capers
- 1 lemon, zested and juiced
- 200 g fresh mozzarella, torn into pieces (see Tips)
- 100 g prosciutto, torn into bite-size pieces
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2872 kJ / 683.8 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1452.4 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 Min
Chicken fusilli with mushrooms
40 min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 min
Carrot, feta and mint salad
40 min
Caprese hasselback chicken
40 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35 min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Grilled potato salad with pangrattato
40 min
Linguine with salmon and herbs
25 Min
Brie, speck and walnut risotto
25 Min