Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp pickled capers
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets
- ½ tsp lemon, zest only, no white pith, plus 2 teaspoons juice
- 130 g salted butter, softened
- 1 tsp tomato sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp brandy
- 1 tsp Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp sweet paprika
- ¼ tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- olive oil, for brushing
- salt, to season
- 6 beef fillet steaks (approx. 200 g each - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1963.4 kJ / 464.6 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Diane sauce
20min
Café de Paris butter
25 min
Caprese hasselback chicken
40 min
Pineapple and orange glazed ham
2h
Garlic prawns
25 min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Buffalo chicken wings
45 min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15 min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2u. 20min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Bourbon pork ribs
5 godz. 50 min