Grilled eye fillet with Café de Paris butter

Grilled eye fillet with Café de Paris butter

4.8 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • pickled capers
    1 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh dill leaves only
    1 sprig
  • garlic clove
    1
  • anchovy fillets
    2
  • lemon zest only, no white pith, plus 2 teaspoons juice
    ½ tsp
  • salted butter softened
    130 g
  • tomato sauce
    1 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • brandy
    1 tsp
  • Madeira wine (see Tips)
    1 tsp
  • Worcestershire sauce
    ½ tsp
  • sweet paprika
    ¼ tsp
  • curry powder
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • olive oil for brushing
  • salt to season
  • beef fillet steaks (approx. 200 g each - see Tips)
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 464.6 kcal / 1963.4 kJ
Białko 45.2 g
Tłuszcz 31.6 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...