Urządzenia i Akcesoria
Florentine potato cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
sweet potato (approx. 300 g), cut into pieces (3 cm)1
-
potato (approx. 150 g), cut into pieces (3 cm)1
-
water400 g
-
eggs5
-
fresh baby spinach leaves400 g
-
salt½ tsp
-
ground black pepper plus extra to season½ tsp
-
plain flour2 tbsp
-
baking powder½ tsp
-
olive oil for frying2 tbsp
-
unsalted butter2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1346.1 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
1256 kJ /
299.1 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 godz. 15 min
Hash browns with chive cottage cheese
1 godz. 15 min
Coriander pesto pizza
1 godz. 30 min
Satay noodle salad
35 min
Goi muc (squid salad)
45 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Fresh tomato tart
40 min
Asparagus and pea omelette
20 min
Kumara sausage rolls
1 godz. 15 min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 min
Pizza log
1 godz. 55 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min