Florentine potato cakes
TM6 TM5

Florentine potato cakes

3.8 (18 ocen)

Składniki

  • 1 sweet potato (approx. 300 g), cut into pieces (3 cm)
  • 1 potato (approx. 150 g), cut into pieces (3 cm)
  • 400 g water
  • 5 whole eggs
  • 400 g fresh baby spinach leaves
  • salt, to season
  • ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
  • 2 tbsp plain flour
  • ½ tsp baking powder
  • 2 tbsp olive oil, for frying
  • 2 tsp unsalted butter

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1256 kJ / 299.1 kcal
Białko
13.3 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
7.3 g
Sód
1346.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy