Florentine potato cakes

Florentine potato cakes

3.8 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • sweet potato (approx. 300 g), cut into pieces (3 cm)
    1
  • potato (approx. 150 g), cut into pieces (3 cm)
    1
  • water
    400 g
  • whole eggs
    5
  • fresh baby spinach leaves
    400 g
  • salt to season
  • ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • plain flour
    2 tbsp
  • baking powder
    ½ tsp
  • olive oil for frying
    2 tbsp
  • unsalted butter
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 299.1 kcal / 1256 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 1346.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...