Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 500 g water
- 1 ½ tsp salt
- 300 g new baby potatoes, peeled and cut into halves (approx. 8)
- 2 pinches saffron
- 4 firm white fish fillets (see Tips)
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 20 g vermouth (see Tips)
- 20 g pouring (whipping) cream
- 50 - 80 g frozen peas, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 20 fresh mussels, debearded and cleaned (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1315.5 kJ / 313.2 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 703.1 mg
Alternatywne przepisy
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Aglio olio e peperoncino
35 Min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30 min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Citrus seafood salad
1h
Wonton soup
1h
Far Breton with prunes
2h
Savoury crêpes
45 Min