Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato and herb sauce
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 15 fresh chives, cut into thirds, plus extra chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 garlic clove
- 70 g red onion, cut into halves
- 50 g semi sun-dried tomatoes, drained
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp balsamic vinegar
- 100 g butter, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g pitted Kalamata olives, sliced
- 1 tbsp pickled capers
- 400 g canned chopped tomatoes
Seafood
- 750 g fresh black mussels
- 500 g clams, cleaned (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g pine nuts, toasted
- crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2984.5 kJ / 710.5 kcal
- Białko
- 67.7 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1680.7 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Prawn stir-fry
25 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 godz. 5 min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 godz. 5 min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Fish soup
40min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Chilli mussels with risoni
35 Min
Cream of mushroom soup
20 min