
Urządzenia i Akcesoria
Chickpea sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
salt1 tsp
-
oil2 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion½
-
dried bird's eye chillies2 - 4
-
fennel seeds1 tsp
-
shredded coconut1 tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Kalorie
143.2 kcal /
601.7 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
9.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
382.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Karachi halwa
3 godz.
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Bombay aloo
40 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Savoury semolina
15 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Vegetable pilaf
1 godz.
Sabji (vegetable) curry
30 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Vada
2 godz. 35 min