Urządzenia i Akcesoria
Chickpea sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
salt1 tsp
-
oil2 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion½
-
dried bird's eye chillies2 - 4
-
fennel seeds1 tsp
-
shredded coconut1 tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
382.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
601.7 kJ /
143.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 godz. 40 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Spiced cauliflower pilau
20 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Rogani kumbh
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 godz.
Eggplant with burghul
55 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Potato karakari
50 min