Chickpea sundal

Chickpea sundal

3.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • dried chickpeas
    300 g
  • water plus extra for soaking
    1000 g
  • salt
    1 tsp
  • oil
    2 tbsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • red onion
    ½
  • dried bird's eye chillies
    2 - 4
  • fennel seeds
    1 tsp
  • shredded coconut
    1 tbsp
  • fresh curry leaves
    12

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 143.2 kcal / 601.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 9.1 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 382.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...