![Mystère cœur chocolat Mystère cœur chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9DF88F12-D9B4-48AF-9BA5-CDDF116A3FB0/Derivates/33E9E3B9-D92A-4F8A-8E07-2CB48C4E93C6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 6 meringues au chocolat
- 150 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 424 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12j
Sphères glacées au caramel de café
24h
Le drômois
12 godz. 45 min
Mystère au chocolat
8 Std. 30 Min
Dômes banane et chocolat
6 Std. 30 Min
Coupelles de chocolat
2 godz. 45 min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 Std. 15 Min
Glace à la vanille
12j
Pâte feuilletée express
2 Std.
Petits pains aux raisins
24h