Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 6 meringues au chocolat
- 150 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 424 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Vacherin griotte-amande
12 godz.
Sphères glacées au caramel de café
24h
Demi-sphère framboise choco vanille
17h
Carrés menthe-chocolat
5h
Crémeux aux noisettes
1h 45min
Délice d'été pêche-abricot
4h
Le drômois
12h 45min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2h
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Glace à la vanille
12 godz.
Glace caramel au beurre salé
12 godz.