Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- beurre, pour le moule
- 1 citron jaune non traité
- 300 g de sucre en poudre
- 130 g farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- ½ c. à café de sel
- 300 g de blancs d'œufs (10-12 blancs d'œufs)
Le glaçage
- 60 g de jus de citron
- 300 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1643.5 kJ / 388.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 87.9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Muffins aux myrtilles
45 min
Bûche roulée noisette-café
1 Std. 20 Min
Gâteau au citron
2h
Cake aux deux citrons
1h
Petits babas rapides à la grenadine
30 min
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
4 godz. 35 min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1h
Christmas cake traditionnel
720h
Torta stracciatella
50min
Cake gourmand à l'amande
3 Std. 40 Min
Bûche roulée au café
2 Std. 40 Min
Muffins aux myrtilles, framboises et crème de yaourt
45 min