Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie filling
- 800 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 500 g leeks ; green part cut into pieces and white part cut into rounds (1 cm) and reserved
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp black peppercorns
- 1 dried bay leaf
- 700 g skinless chicken thigh fillets
- 60 g salted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g gluten free cornflour
Pastry
- 50 g cheddar cheese (mature)
- 400 g gluten free flour mix (see Tips)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 1 egg
- 40 g wholegrain mustard (gluten free)
- 3 tbsp water
- arrowroot flour, for dusting
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3933.5 kJ / 936.5 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1330.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Beef stroganoff
35 Min
Creamy honey mustard chicken
1h
Gluten free sausage rolls
2h 5 min
Custard
10 Min
Shepherd's pie
55min
Butter chicken
55min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Béchamel sauce
20 Min
Mashed potatoes
40 Min
Buttercream icing
10 Min
Pork san choy bau
25 Min