One pot pasta with chorizo

One pot pasta with chorizo

2.6 162 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • fresh baby spinach leaves
    100 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • carrot cut into halves
    ½
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • water
    650 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 - 1 ½ tbsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • chorizo sausage cut into slices
    1
  • dried spaghetti
    350 g
  • fresh basil leaves only, for garnishing
    2 sprigs
  • pitted Kalamata olives cut into slices (optional)
    12

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 509.2 kcal / 2130.6 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 79.1 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 653.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...