Eggs with coconut curry sauce

Eggs with coconut curry sauce

3.9 80 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • eggs room temperature (see Tips)
    8
  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    5 cm
  • fresh long red chillies trimmed and cut into halves
    2
  • ghee (see Tips)
    20 g
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • coconut milk
    400 g
  • fried shallots to serve
  • fresh coriander leaves, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 776.1 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1624.6 kJ / 386.8 kcal
Tłuszcz 32.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...