Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 8 eggs, room temperature (see Tips)
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 20 g ghee (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g coconut milk
- fried shallots, to serve
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1624.6 kJ / 386.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 776.1 mg
Alternatywne przepisy
Chinese-style stir-fried vegetables
25 Min
Biryani
1h 25min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 min
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40 min
Rava idli
2h 40min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Savoury semolina
15 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Mango rice
35 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10min
Sambal udang
50 min