Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g salted butter
- 3 garlic cloves
- 200 g oil
- 2 tbsp lemon juice
- 2 - 3 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp paprika
- 2 tsp salt
- 24 large raw prawns (approx. 500 g), deveined, butterflied, shells and heads intact (see Tips)
- 600 g water
- 250 g long-grain white rice
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3495.3 kJ / 832 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1647.3 mg
Alternatywne przepisy
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 min
Goi muc (squid salad)
45min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Crab linguine
30min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Chilli garlic prawns
10 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Pad kra pow
45min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Garlic prawns
25 Min