Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g potatoes
- 500 g lukewarm water
- ½ tsp salt
- 3 spring onions/shallots
- 4 red radishes
- ½ continental cucumber, deseeded
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g mayonnaise (see Tip)
- 40 g rice wine vinegar
- 1 tsp sesame oil
- 20 - 30 g wasabi paste, to taste
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 nori sheet, finely sliced (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340 kJ / 319.1 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 633.2 mg
Alternatywne przepisy
Steamed greens with lemon feta
20 min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30 Min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Sicilian prawn salad
40 Min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 Min
Asparagus and broad bean salad
25 min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1h