Sicilian prawn salad

Sicilian prawn salad

4.7 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • red onion cut into thin slices (1-2 mm)
    200 g
  • red wine vinegar to taste
    30 - 40 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    10 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • garlic clove (opcjonalnie)
    ½
  • freshly squeezed lime juice
    40 g
    40 g freshly squeezed lemon juice
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper
    1 pinch
  • water
    300 g
  • peeled, large raw prawns deveined (approx. 1 kg prawns in their shells)
    500 g
  • limes cut into thin slices (2-3 mm)
    1 - 2
    1 lemon, cut into thin slices (2-3 mm)
  • fennel cut into thin slices (1-2 mm)
    200 g
  • cherry tomato cut into halves
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187 kcal / 785 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...