Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avocado dressing
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and leaves, cut into thirds
- 1 garlic clove
- 1 avocado, flesh only
- 2 tbsp Greek-style natural yoghurt
- 3 tsp avocado oil
- 60 g lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- ¼ tsp paprika
- ¼ tsp ground black pepper
Prawn salad
- 500 g water
- 150 - 200 g frozen edamame beans
- 500 g raw prawns, peeled and deveined
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp Tabasco® sauce, to taste (optional)
- 2 baby cos lettuce, cut into quarters lengthways
- 2 Lebanese cucumbers, peeled into ribbons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809.5 kJ / 431 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 1884 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Salmon, asparagus and potato salad
40 min
Cauliflower gratin
1h
Sunday lamb roast
1h 55min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Cauliflower mash
25 Min
Avocado dressing
10 Min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30 min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Spring frittata
1h 15min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h